Percheziţii la omul de afaceri Horia Simu, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil. Aproximativ 150 de tablouri, găsite de procurori

image

Procurorii DNA au găsit la percheziţiile făcute în locuinţa omului de afaceri Horia Simu aproximativ 150 de tablouri, unele semnate de Corneliu Baba, Corneliu Pătraşcu şi Samuel Mutzner, precum şi ceasuri de lux şi bijuterii, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, toate tablourile şi bunurile găsite la percheziţii vor fi trecute într-un proces-verbal, care va fi semnat de Horia Simu şi alţi martori. Tablourile vor fi predate unor instituţii specializate, pentru expertizare şi depozitare.

Anchetatorii urmează să ridice şi documente privind retrocedarea ilegală a unui imobil, pentru care este vizat Horia Simu.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) percheziţionează locuinţa omului de afaceri Horia Simu, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil din Bucureşti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Horia Simu urmează să fie dus la audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Potrivit surselor citate, Horia Simu este suspectat că, în perioada 2006 – 15 ianuarie 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin depunerea la un dosar de despăgubire a unui imobil şi, anterior, la emiterea dispoziţiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucureşti din 7 septembrie 2007, a mai multor înscrisuri, printre care o adeverinţă medicală şi o expertiză extra-judiciară din 2006 întocmită de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului.

Astfel, cu acceptul dat supraevaluării făcute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu şi cu aprobarea de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a raportului de evaluare, întocmit în condiţii nelegale, s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de 55.144.265 de euro, respectiv peste 200.600.000 de lei, sumă primită de Horia Simu în mod necuvenit.

Sursele citate au precizat că, în 18 mai 2005, Mihaela Cojocaru a solicitat Primăriei Capitalei emiterea unei dispoziţii de retrocedare, în echivalent, la nivelul sumei de 244.928.107.524 de lei vechi, sub formă de titluri de valoare nominală folosite în procesul de privatizare, a imobilului compus din 97.516 mp de teren şi o clădire cu parter şi două etaje, garaj şi magazie, situat în Bucureşti, strada Virtuţii şi strada Fabricii, astfel cum este identificat în planul anexat raportului de expertiză întocmit de Zizi Dumitrescu, efectuat în cauza ce a format obiectul unui dosar dela Tribunalul Bucureşti – Secţia Civilă.

Cererea de emitere a dispoziţiei de retrocedare, în echivalent, a imobilului s-a întemeiat pe sentinţa civilă din 4 iunie 2004, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, definitivă şi executorie, pe care solicitanta a anexat-o cererii sale, au mai arătat sursele citate.

În ce priveşte cele mai mari despăgubiri acordate de Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor, Horia Simu ar fi printre primele locuri, potrivit surselor citate.

loading...

Be the first to comment on "Percheziţii la omul de afaceri Horia Simu, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil. Aproximativ 150 de tablouri, găsite de procurori"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*