PNL a depus motiunea de cenzura “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”/ Liberalii mai au nevoie de 100 de voturi

vot_parlament_kovesi

PNL a depus luni la Parlament o motiune de cenzura impotriva guvernului Victor Ponta, intitulata “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, pentru care au semnat 180 de parlamentari (dintre care 176 sunt liberali).
Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, este nevoie de voturile a jumatate plus unu din parlamentari, adica 276 voturi. Daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti si voteaza, ar mai fi nevoie de alta 100 de voturi.

Liberalii au precizat ca urmeaza discutiile cu parlamentarii in cursul acesti saptamani.

Cateva cifre:

Parlamentari liberali: 176
Parlamentari PSD: 197
Parlamentari UNPR: 63
Parlamentari ALDE: 37
Parlamentari UDMR: 25
Parlamentari din grupul national democrat: 11 (doar la deputati)
Minoritati nationale: 17 (doar la deputati)
Neafiliati: 17 deputati + 6 senatori

“Este foarte greu ca un asemenea premier sa reprezinte Romania in lume”, a declarat liderul de grup din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, afirmand ca parlamentarii au de ales “intre interesele cetatenilor romani si interesele personale ale lui Victor Ponta.

“Aceasta motiune era obligatoriu sa fie depusa” a afirmat Nicolaescu. Amintim ca opozitia poate depune o singura motiune de cenzura pe sesiune parlamentara.

In textul motiunii, liberalii se adreseaza in mod direct lui Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, care si astazi au anuntat ca sustin guvernul si vor respinge motiunea.

loading...

Be the first to comment on "PNL a depus motiunea de cenzura “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”/ Liberalii mai au nevoie de 100 de voturi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*