PONTA, GAFA DE SCOALA PRIMARA

Premierul Victor Ponta a făcut o gafă de proporţii sâmbătă, la Carei, unde a participat la manifestaţiile prilejuite de Ziua Armatei. Întrebat dacă susţine amplasarea bustului regelui Ferdinand în oraşul din nord-vestul ţării, Ponta a răspuns: „Ferdinand, primul rege al României“. Primul rege al României nu a fost Ferdinand, ci unchiul său, Carol I.

Sursa: Cristina Cicau (www.adevarul.ro)

Într-o declaraţie de presă făcută la sfârşitul vizitei de la Carei, judeţul Satu Mare, unde a fost prezent cu ocazia manifestărilor de Ziua Armatei, Victor Ponta a făcut o gafă de proporţii chiar de ziua Majestăţii Sale, Regele Mihai. Î

Întrebat dacă susţine amplasarea bustului regelui Ferdinand în oraşul din nord-vestul ţării, Ponta a răspuns: “Ferdinand, primul rege al României”. Primul rege al României nu a fost Ferdinand, ci unchiul său, Carol I.

Declaraţia premierului ba chiar a fost postată pe siteul Guvernului României integral, echipa biroului de presă repetând aceeaşi greseală în momentul postării acestei declaraţii.

<<Reporter: Aţi vorbit aşa de frumos de Majestatea Sa Regele. Să ştiţi că aşteptăm un mic sprijin, ca să avem şi noi un bust al regelui Ferdinand, care ni se refuză de două şedinţe consecutive ale Consiliului Local.

Victor Ponta: Regele Ferdinand? – primul rege al României>>- discuţia dintre reporter şi premier.

Victor Ponta a fost prezent sâmbătă în municipiul Carei din judeţul Satu Mare împreună cu o serie de miniştri, unde au avut loc manifestări ample de Ziua Armatei. La 25 octombrie 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupaţia hortistă, încununând astfel lupta şi jertfa zecilor de mii de combatanţi pentru eliberarea Ardealului, luptă începută în Carpaţii Orientali, chiar în noaptea de 23/24 august 1944. Astfel s-a eliberat întreg teritoriul ocupat prin dictatul criminal de la Viena, refăcându-se în partea de Vest adevăratele hotare de stat ale României.

Şi asta prin jertfa a 49.744 de militari (morţi, răniţi şi dispăruţi), a căror oase odihnesc în Monumentul de la Carei. În cursul luptelor au fost eliberate 872 de localităţi între care opt oraşe. Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat efectiv de Armata Română pe câmpul de luptă, încheiat la 10 februarie 1947.

loading...

1 Comment on "PONTA, GAFA DE SCOALA PRIMARA"

  1. bai copy paste ai gresit pagina,nu te-a spus nimeni?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*