Presedintele ICCJ raspunde atacurilor lui Basescu

Livia-Stanciu

Presedintele ICCJ Livia Stanciu a raspuns marti atacurilor lui Traian Basescu la adresa justitiei si magistratilor. Aceasta a declarat ca astfel de atacuri ne descalifica ca tara, ca judecatorii nu trebuie sa fie toleranti cu coruptie si nici dependenti de cei care i-au numit in functie.

Cat despre afirmatia sa ca va fi un partener al DNA, ea a precizat ca declaratia, veche de doi ani, a fost prezentata trunchiat, ea subliniand ca a vorbit despre un parteneriat in lupta cu FENOMENUL coruptiei. Acest lucru neinsemnand ca judecatorii nu isi cunosc rolul si ca nu si-l exercita responsabil.

Iata principalele declaratii ale Liviei Stanciu:

Cred ca din punctul meu de vedere ar trebui sa ne intrebam cu totii de ce se intampla aceste lucruri in societate – sistemul de justitie din Romania a aratat faptul ca a reusit sa impuna respectarea legii indiferent de nivelul ierarhic pe care il detine persoana in cauza.

Institutiile s-au reformat pentru ca oamenii care activeaza in sistemul judiciar au inteles ca nu trebuie sa fie dependenti de cei care au creat acele institutii sau de cei care au i-au numit. Ei trebuie sa fie depeendenti doar de lege.

Din pacate asistam la atacuri din ce in ce mai multe, extrem de dure, de cele mai mutle ori nejustificate. Pentru ca asistam la o dezlantuire inovativa a coruptiei in tara.

Aceste atacuri ne descalifica ca tara, ne fac sa pierdem din ce in ce mai mult si toti ar trebui sa se gandeasca cand fac afirmatii iresponsabile.

Nu vreau sa mai comentez aceste aspecte. Orice magistrat inainte de a fi numit – se fac verificari cu privre la acel magistrat, fiecare da o declaratie pe proprie raspundere, fiecare isi asuma raspunderea.

Nu este pentru prima data cand sunt scoase din context afirmatii ale presedintelui ICCJ.

Articol preluat de pe stiripesurse.ro

loading...

Be the first to comment on "Presedintele ICCJ raspunde atacurilor lui Basescu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*