Prima reactie a lui Dumitru Prunariu, dupa moartea fulgeratoare a nepoatei sale: “Consideram ca medicii si-au facut datoria”

nepoata-lui-dumitru-prunariu-a-murit-de-meningita-la-doar-11-ani-274790-1

“Consideram ca medicii si-au facut datoria”, “Nu cerem vreo ancheta”. Marcat de disparita nepoatei sale, rapusa de meningita, Dumitru Prunariu a explicat ca familia sa nu doreste o executie publica a celor care nu au reusit sa o salveze pe Arina.
Cert este ca procurorii Parchetului Bucuresti s-au autosesizat si fac cercetari pentru infractiunea de omor. Ei vor cita la audieri toti doctorii implicati in diagnosticarea si tratarea fetitei de 11 ani.

“Nu am acuzat pe nimeni si nici nu o vom face. Nu dam in judecata pe nimeni si nici nu cerem vreo ancheta la Ministerul Sanatatii sau Colegiul Medicilor. Consideram ca medicii si-au facut datoria. Nu dorim nici ca presa sa caute vinovati pentru drama noastra si sa asistam la o judecata in direct”, a afirmat Dumitru Prunariu pentru agentia de presa Mediafax.

Declaratia vine dupa ce Parchetul Bucuresti s-a autosesizat in cazul mortii Arinei Prunariu si a declansat o ancheta in care a inceput urmarirea penala pentru omor in rem.

Polistii vor audia personalul medical implcat in diagnosticarea si tratarea fetitei, pentru a stabili daca exista o culpa medicala.

Asta inseamna ca atat medicul de pe ambulanta privata Nicomed, care a preluat cererea familiei Prunariu si a mers acasa, cat si medicii de la spitalul Matei Bals, care au tratat-o pana in ultima clipa, vor da explicatii.

Primele declaratii publice s-au facut deja. Directorul serviciului public de ambulanta spune ca fetita a avut o forma de meningita cu o evolutie fulminanta, iar in momentul in care medicul chemat cu o ambulanta privata, a verificat copilul, acesta nu avea simptomele specifice.

La randul lor, reprezentantii ambulantei private Nicomed au transmis un comunicat de presa. Potrivit acestora copila: “Nu prezenta alte semne si simptome si nici redoare de ceafa. In urma consultului si anamnezei, s-a pus diagnosticul de enterocolita acuta. In momentul respectiv, medicul a apreciat ca nu este necesara solicitarea unei ambulante la spital.”

Specialistii precizeaza ca atat meningita, cat si enterocolita au in faza initiala acelelasi simptome: febra, varsaturi, diaree. Meningita insa provoaca dureri la ceafa si rigiditate la aplecarea capului, pacientul e deranjat de lumina puternica si are o stare de somnolenta. Primul medic care a vazut-o pe Arina insista ca fata nu avea aceste semne.

Doua ore mai tarziu, ea a fost dusa de parinti la spitalul Matei Bals, pentru ca starea i se agravase. Din pacate, desi i s-a pus diagnsticul corect, n-a mai rezistat.

Ancheta politiei va stabili in final daca medicii au gresit in vreun fel sau pur si simplu nu au putut sa-si dea seama in timp util de gravitatea bolii. Ei vor cere infiintarea unei comisii fomata din legisti si specialisti in boli infectioase.

Pierderea famileii Prunariu nu poate fi insa cuantificata de nimeni: “Suntem necajiti de felul in care este reflectata in media drama prin care trece familia noastra si facem un apel catre reprezentantii mass-media sa ne respecte intimitatea in aceste momente. Traversam o perioada foarte grea. Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinta. De aceea, va rugam sa ne permiteti sa ne plangem copila in liniste si cu decenta. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, a mai spus Dumitru Prunariu.

loading...

Be the first to comment on "Prima reactie a lui Dumitru Prunariu, dupa moartea fulgeratoare a nepoatei sale: “Consideram ca medicii si-au facut datoria”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*