RAZVAN BOANCHIS: Fortareata din Eforie Sud a Elenei Udrea e tocmai buna pentru refugiati

Razvan-Ioan-Boanchis

Vila (fortareata, palazzo, castelul) din Eforie Sud a Elenei Udrea se numea, in perioada interbelica, Monaco, desi arata mai mult a Bastilia. As putea specula ca din acest motiv a smuls-o Elena de la Stat. Viata ei aventuroasa chiar se desfasoara intre Monaco si varianta dobrogeana a Bastiliei, Targusor.

Imi inchipui o conversatie culturala intre castelana Udrea si supusii Cici Breazu si Topoliceanu. „Nu vi se pare ca aceasta constructie este in stil neomaur, desi lipsa arcadelor si a pilastrilor da alte sugestii?” (Topoliceanu). „Sunt si elemente genoveze” (Cici Breazu). „Normal, Cici, normal, bravo!”, ar zice Udrea, simtindu-se la Eforie Sud ca Regina Maria la Balcic. „Am citit, cat am stat la pension, 72 de zile, cartea unui regizor, Cristian Pepino. Am aflat astfel ca, pe langa Farul genovez de la Constanta si cetatea Enisala, genovezii au lasat in Dobrogea si un sistem de pescuit, niste navoade carora localnicii le spun «taliene», de la «italiene». Io, in tinerete, ma pricepeam la pescarie, dar sa nu intram in amanunte. Totusi, stiti ce am putea face noi in cladirea asta somptuoasa si ermetica? Un internat pentru postaci!”

Dupa ce organele vor recupera palatul de la malul marii, pe care nu m-ar mira sa-l fi castigat Dorin Cocos la un poker, Statul s-ar putea inspira de la Udrea, cazand acolo niste refugiati. Potrivit presei, fiecare refugiat va primi lunar 1185 de lei, la care se vor adauga 540 de lei pentru chirie si alte cheltuieli. Foarte bine! Noi oricum avem experienta, dobandita cu altfel de refugiati. Cu dezrobitii nostri. Se stie ca, daca te-ai bagat cu dezrobitii, scapi intr-un singur fel. Le dai repede tot ce ai

Comentati si cititi aici: www.enational.ro

loading...

Be the first to comment on "RAZVAN BOANCHIS: Fortareata din Eforie Sud a Elenei Udrea e tocmai buna pentru refugiati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*