REVOLTATOR! CÂT DE BOGAT POATE FI UN FUNCȚIONAR PUBLIC?

functiona

Un material de Neculai Constantin Munteanu despre consilierul lui Sorin Oprescu care este de asemenea in inchisoare. Cititi si va cruciti!

Nu un funcționar guvernamental, nici un înalt funcționar de stat. Un funcționar mediu. Unul de primărie, bunăoară. De exemplu, cât de bogat este Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu ?
În București Solomon Wigler are două imobile, cu suprafeţe de 360 de metri pătraţi şi 350 de metri pătraţi, cumpărate în 2001 şi 2006, şi un apartament de 80 de metri pătraţi.
Mai are trei autoturisme, un Audi Q5, cumpărat în 2013, un BMW X1 din 2011 şi un BMW X320d din 2013.
Iubitor de valori sigure, Solomon Wigler posedă ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valoare totală de 1,9 milioane de euro. Astfel, el declară ceasuri şi bijuterii de 600.000 de euro, obiecte de cult de 500.000 de euro şi obiecte de artă, tablouri şi sculpturi în valoare de 800.000 de euro, toate dobândite în perioada 1994-2008.
Om strângător, econom vreau să zic, are și patru depozite bancare cu peste 233.000 de euro şi 33.000 de lei.
Însă omul nu e doar strângător, e și generos. A împrumutat cu bani două prietene, pe una cu 87.000 de euro, pe alta cu 42.000 de euro.
Precizăm, aceasta este averea declarată de bună voie și nesilit de nimeni. Nu știm dacă omul mai are câte ceva dosit prin conturi în alte zări de farmec pline. Până le proba contrarie îl considerăm negustor cinstit.
N-am stat să socotesc dar, una peste alta, Solomon Wigler pare un om de câteva milioane de euro și te întrebi de ce mai are nevoie să se canonească muncind, mai ales că o face și pe bani puțini. Venitul anulat încasat în 2012 de la Primăria Capitalei a fost de 34.857 de lei, potrivit declaraţiei de avere. Ceea ce înseamnă mai puțin de 3.000 de lei pe lună. Banii ăștia abia dacă ajung pentru benzină și celelalte angarele pentru funcționarea celor trei automobile de lux. Să înțelegem că omul stătea la primărie de dragul primarului și muncea în folosul comunității ? Îndoi-m-aș.
Și atunci să înțeleg că Solomon Wigler accepta să fie mâna mea dreaptă primarului Sorin Oprescu, alături de alți șapte consilieri, care la vremea respectivă toți erau mâna lui dreaptă, numai pentru că din această postură, de consiler, tăia si spânzura și putea cere unui singur om de afaceri o mită de de 230.000 de euro ? Și oare ce o fi zicând Sorin Oprescu de chestia asta?

loading...

Be the first to comment on "REVOLTATOR! CÂT DE BOGAT POATE FI UN FUNCȚIONAR PUBLIC?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*