Revoltător. Un spital din România cumpără calculatoare cu 15.000 de lei bucata! Jaf în Sănătate

primar-si-calculator

Jaf în Sănătate! Un spital din România este dotat, pe bani publici, cu cele mai scumpe calculatoare din România. Potrivit documentelor intrate în posesia Cetățeanul.net, spitalul va plăti 15.282 lei pentru niște banale PC-uri care pot fi cumpărate din magazine, cel mai probabil, cu cel mult 3000 lei, o cincime de preț.

un material de Cătălin Antohe – CETATEANUL.NET

Nababul care va plăti nu mai puțin de 80 de PC-uri banale la preț de computere NASA este Ion Georgescu, primarul din Mioveni. Vânzătorul este Medicare SA, companie implicată în mai multe proiecte controversate de dotare a spitalelor din România. Trebuie spus că un PC nu are de ce să coste mai mult de 3000 de lei, cu tot cu sistem de operare și licențe Windows.
Până unde merge operațiunea „ Jaf în sănătate! ”

Spitalul din orășelul argeșean Mioveni se constriește în prezent, și va fi inaugurat „la cheie”, cu tot cu calculatoare, mobilier și echipamente medicale, în 2018, dacă termenele propuse sunt respectate și va fi, se pare, măcar cel mai costisitor spital „modern” din România. Unitatea medicală de stat va costa 55 de milioane de euro, bani publici, din care mare parte se duc pe achizițiile piperate de echipamente medicale și de mobilier.

Astfel, potrivit ofertei de preț ținute secrete de către autorități, Primăria Mioveni va cumpăra, pentru acest spital, 80 de calculatoare cu 15.382 lei bucata (12 982 lei + TVA 19%). Oferta nesimțită este la doar două rubrici distanță de cea pentru 61 de canapele, mai scumpe decât un set de mobilier – 3830 lei fiecare (3194 lei + TVA).

Jaf în SănătateLa rândul lor, canapelele sunt mai ieftine decât rafturile PAL, care bat, efectiv orice ofertă de lux, darămite una pentru spitalul românesc. Astfel, un raft PAL e plătit de primarul din Mioveni cu 4530 de lei (3807 + TVA), și se cumpără 52 de asemenea de rafturi! Astfel de prețuri fac pe oricine să cadă de pe scaun, dacă, bineînțeles nu stăm pe taburetele pentru medici, care costă 1038 lei unul (872.92 + TVA).

CITITI MAI MULTE CETATEANUL.NET

loading...

Be the first to comment on "Revoltător. Un spital din România cumpără calculatoare cu 15.000 de lei bucata! Jaf în Sănătate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*