ROMANIA FUNCTIONEAZA CU TAXELE TALE ! Basescu: “Nu există partid care să fie curat. Toate se finanţează cu bani negri”.

Nu există partid care să fie curat. Toate se finanţează cu bani negri. Lucrurile sunt putrede la finanţarea campaniilor electorale şi ar trebui să avem un moment zero. Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie. Din acest moment cine mai face intră în puşcărie pentru mulţi ani”. Declaraţia, făcută de fostul preşedinte Traian Băsescu, la GÂNDUL LIVE, vine să confirme o realitate la care politicienii români au fost complici în ultimii 25 de ani.
Dosarele de corupţie instrumentate de procurori de-a lungul timpului au scos la iveală mecanismele prin care, folosindu-se de funcţii şi de influenţă, oamenii politici au introdus banii din şpăgi în circuitul financiar al campaniilor electorale. În campania „Tu ştii ce mai fac banii tăi?”, Gândul a prezentat, cu documente şi exemple concrete de la toate partidele, reţetele de finanţare din şpagă a partidelor şi campaniilor electorale, aşa cum reies ele din datele procurorilor.

De la Adrian Năstase până la Elena Udrea şi Sebastian Ghiţă sau Andrei Chiliman, politicienii ajunşi în vizorul DNA au intrat în diverse combinaţii de corupţie în folosul propriilor campanii sau al partidelor. Dosarele sunt fie finalizate, fie sunt în instanţa care se va pronunţa definitiv asupra acuzaţiilor procurorilor.

„Nu există partid care să fie curat. Toate se finanţează cu bani negri. Lucrurile sunt putrede la finanţarea campaniilor electorale şi ar trebui să avem un moment zero. Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie. Din acest moment cine mai face intră în puşcărie pentru mulţi ani. (…) Intră toţi, dar nu selectiv. Toţi. Şi atunci e în regulă. Se aplică legea egal pentru toţi. dacă zicem: ăsta da, ăsta nu, nu mai merge. Ori este punctul zero, ori merg toţi. Să nu utilizăm un mediu în care toate partidele au fost păcătoase, au încălcat legea, să–l utilizăm doar pentru unii şi când ne-o veni bine îi luăm şi pe ceilalţi”

Traian Băsescu, la GÂNDUL LIVE, 3 iulie 2015

loading...

Be the first to comment on "ROMANIA FUNCTIONEAZA CU TAXELE TALE ! Basescu: “Nu există partid care să fie curat. Toate se finanţează cu bani negri”."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*