Romanii fac istorie: cel mai mare protest din ultimii 25 de ani – Peste 125.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului: Abrogati si-apoi plecati!

protest-urias-piata-victoriei-1-februarie

Zeci de mii de oameni protesteaza, miercuri seara, in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului, dupa adoptarea, in noaptea de marti spre miercuri, a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale. Numarul protestatarilor creste continuu, dupa protestul masiv din noaptea trecuta, cand in piata au venit 15.000 de oameni.
Mai multe petarde s-au auzit in mijlocul multimii, iar una dintre ele a ajuns in apropierea unui grup de jandarmi. Acestia, insa, nu au reactionat. De asemenea, cativa protestatari au aruncat din multime cu mai multe petarde in curtea Guvernului, dar si cu o fumigena, in timp ce alti manifestanti au aruncat cu sticle pline cu pietre spre gardul de la intrarea principala a Executivului. Imediat, multimea a inceput sa strige “Fara violenta”. In urma incidentului, o persoana a fost ridicata de jandarmi si dusa in curtea Palatului Victoria.

Un reprezentant al Jandarmeriei s-a adresat manifestantilor cu o portavoce, spunandu-le ca actiunea la care participa este ilegala.

“Va recomandam sa respectati legea, sa nu recurgeti la acte de vjolenta. Atentiune, activitatea dumneavostra este ilegala, participati la o manifestare publica neutorizata, va rugam sa respectati legea!”, a fost anuntul facut prin portavoce de catre reprezentantul Jandarmeriei.

Din acel moment, multimea a inceput sa huiduie.

loading...

Be the first to comment on "Romanii fac istorie: cel mai mare protest din ultimii 25 de ani – Peste 125.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului: Abrogati si-apoi plecati!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*