SA VEZI SI SA NU CREZI! In Romania, cresc pensiile

ponta-iohannis_1

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care precizează că românii care au lucrat în condiţii grele în grupa I şi a II-a de muncă vor primi ‎pensii‬ mai mari. Anunțul vine după ce Klaus Iohannis a promulgat luni legea respectivă.

”O măsură de dreptate socială: românii care au lucrat în condiţii grele în grupa I şi a II-a de muncă vor primi ‪#‎pensii‬ mai mari! Încă de anul trecut am discutat cu partenerii internaționali și am pus bani deoparte pentru această decizie, care mai repară din nedreptățile comise în 2010-2011”, a scris Ponta, pe facebook.

Reamintim că președintele Iohannis a promulgat luni legea care prevede creşterea punctului de pensie cu 50% pentru pensionarii care au lucrat în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cei din grupa a II-a, potrivit România TV. Este vorba însă doar despre românii care s-au pensionat înainte de 2011.

Potrivit Ministerului Muncii, în această situaţie se află 500.000 de români. Deşi această categorie de pensionari au muncit în condiţii grele, pentru că s-au pensionat în baza legii vechi, primesc acum pensii la fel ca şi cei care au lucrat în condiţii normale de muncă.

Sursa: realitatea.net

loading...

Be the first to comment on "SA VEZI SI SA NU CREZI! In Romania, cresc pensiile"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*