Salata la pungă, sursă de bacterii periculoase

50041651 - various seasonal salad packed50041651 - various seasonal salad packed

Potrivit unor descoperiri recente, salata ambalată poate găzdui bacterii periculoase, între care Salmonella şi E.coli, care pot cauza greaţă, dureri abdominale, diaree şi numeroase alte probleme de sănătate.

Cercetătorii britanici au analizat mai multe mostre de salată ambalată şi comercializată în Marea Britanie şi au fost şocaţi de numărul mare de bacterii găsite pe suprafaţa acesteia. Potrivit specialiştilor, pungile în care sînt ambalate salatele constituie un mediu umed pentru acestea, pentru a păstra prospeţimea produsului, însă favorizează şi dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil în special în cazul pungilor desfăcute şi lăsate în frigider.
Studiul arată că într-o pungă de salată desfăcută şi lăsată la frigider 5 zile se pot dezvolta adevărate colonii de bacterii. Bacteriile Salmonella se înmulţesc de 1.000 de ori în acest interval.
Cercetările mai arată că Salmonella se dezvoltă în special în pungile cu spanac, în timp ce E.coli le „preferă” pe cele cu salată.

integral pe 6vinepresa.net

loading...

Be the first to comment on "Salata la pungă, sursă de bacterii periculoase"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*