Șeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE: Rusia, China și Iran vor să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa

epa04510513 New President of the European Council Donald Tusk during a handover ceremony at EU Council Headquarters in Brussels, Belgium, 01 December 2014. Tusk has started his five-year mandate as President of the European Council.  EPA/OLIVIER HOSLETepa04510513 New President of the European Council Donald Tusk during a handover ceremony at EU Council Headquarters in Brussels, Belgium, 01 December 2014. Tusk has started his five-year mandate as President of the European Council. EPA/OLIVIER HOSLET

Președintele Consiliului European, Donal Tusk, a acuzat Rusia, China și Iranul că prin acțiunile lor în Siria vor să pună o presiune pe Uniunea Europeană și că scopul acestora ar fi să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa.

Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, a precizat Tusk.

“Pentru prima dată de când fac politică, am auzit politicieni care declară deschis că refugiații care se îndreaptă spre Europa sunt o metodă de a impune acesteia din urmă anumite comportamente”, a spus Tusk, intervenind într-un forum european la Sopot, pe coasta poloneză a Mării Baltice., conform France Presse.

“Unii spun că metoda lor de a slăbi Europa este ca un organism politic”, a adăugat președintele Consiliului European, invitând “să se tragă concluziile necesare”.

Anterior, Tusk a criticat “soluțiile militare propuse de unele state în Siria” care riscă, a afirmat el, “să-i împingă pe cei opt milioane de sirieni strămutați în interiorul țării lor să-și părăsească patria”.

El a menționat apoi “angajamentul militar al Rusiei, angajamentul militar și politic al Iranului și angajamentul tot mai clar evocat al Chinei”.

“Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, ba chiar un nou element de război hibrid ale cărui prime semne au fost observate în Crimeea și Donbas”, în Ucraina, a adăugat Tusk.

Reafirmând în același timp vocația UE de a primi refugiații ce fug de război, Tusk a avertizat contra reapariției “zidurilor” la frontiere uitate din interiorul zonei Schengen, notează France Presse

“Astăzi, NU noi decidem cine vine în Europa. Sunt călăuzele, determinarea oamenilor și chiar vremea în Mediterana care decid”, a spus el.

În cele din urmă, Tusk a găsit un motiv de a fi optimist în faptul că refugiații care vin în Europa văd aici locul în care vor fi bine tratați, unde își vor putea face un viitor mai bun pentru copiii lor.

loading...

1 Comment on "Șeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE: Rusia, China și Iran vor să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa"

  1. markwilliams | 04/10/2015 at 18:00 | Reply

    Nici macar nu greseste..Este bine informat ..in calitatea sa de Sef al Consiliului European..Planul este unul din ce in ce mai bine conturat ..Rusia si aliatii ei isi intaresc pozitiile din orient prin acest razboi incontrolabil si inca nedefinit..Ca Rusia sa devina o autoritate in lumea internationala ,cu privire la atacul impotriva fortelor ISIS trebuie sa dispuna de LIBERTATEin actiune..Ori asta presupune evacuarea populatiei siriene ,inainte de atac..Rusia isi ia in acest mod precautii in a nu ramane sirienilor si opiniei internationale ca un stat inamic,agresor, ce a omorit milioane de oameni in aceasta interventie..Cu atit mai mult cu cit o interventie armata a SUA,pe teritoriul Siriei ar putea declansa o confruntare deschisa intre cele doua tari cu consecinte incalculabile..S-a inteles oare Germania cu Rusia despre acest exod dirijat??

Leave a comment

Your email address will not be published.


*