SMECHERIA ROMANEASCA NU TINE LA UEFA! Mirel Rădoi, interzis pe banca tehnică la meciurile din cupele europene

mirel-radoi-poate-imi-dau-demisia-inainte-de-meciul-cu-rosenborg-278419-1

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a fost sancţionat de UEFA cu interzicerea pe banca tehnică a campioanei României în meciurile din cupele europene, deoarece nu are licenţă de antrenor, se arată, luni, într-un comunicat al Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a forului continental.
De asemenea, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro.

“Domnului Mirel Matei Rădoi îi este interzis să deţină orice funcţie de antrenor principal, precum şi orice funcţie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile prevăzute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar. În plus, el nu are voie să stea în zona tehnică în timpul meciurilor din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile de mai sus. Clubul român primeşte şi o amendă de 50.000 de euro”, se arartă în comunicatul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA.

Articolul 36 – “antrenorul principal al primei echipe” din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar al UEFA, încălcat de FC Steaua şi Mirel Rădoi, prevede următoarele: “1. Aplicantul de licenţă trebuie să fi numit un antrenor principal calificat, care este responsabil de problemele fotbalistice ale primei echipe, 2. Antrenorul principal trebuie să deţină cel puţin una dintre următoarele calificări: a) cea mai înaltă licenţă UEFA validă disponibilă pe teritoriul asociaţiei membre în care aplicantul se află, în conformitate cu statutul de membru al asociaţiei conform Convenţiei UEFA pentru antrenorat, b) o diplomă de antrenor non-UEFA validă, care este echivalentă celei necesare pentru licenţă conform punctului a) şi recunoscută de UEFA ca atare”.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine funcţia de antrenor principal al formaţiei Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de antrenor principal chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiţă regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

“Chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară (n.r. – ocuparea funcţiei de director sportiv) cred că a înţeles toată lumea că eu voi fi antrenorul principal. Deci o spun clar că ocup funcţia de antrenor principal. Cred că situaţia mea a fost greşit înţeleasă. Referitor la licenţa Pro, eu nu am spus niciodată că vreau să fiu antrenor fără licenţă. Mi s-a oferit această şansă (n.r. – de a antrena echipa Steaua), pe care majoritatea antrenorilor ar fi acceptat-o indiferent dacă au sau nu licenţă. Poate că nu e moral. Dar eu voi continua studiile, indiferent că vor dura doi-trei-cinci ani, pentru a-mi lua licenţa. Nu am apelat la nimeni să mi se dea această licenţă gratuit. Pentru că ştiu că sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care au studiat ani de zile pentru această licenţă. Şi mi se pare normal să urmez şi eu această cale”, afirma Rădoi, într-o conferinţă de presă, la 25 iunie.

loading...

Be the first to comment on "SMECHERIA ROMANEASCA NU TINE LA UEFA! Mirel Rădoi, interzis pe banca tehnică la meciurile din cupele europene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*