Stelian Tănase: COCALARI, ȘPĂGARI, BIȘNIȚARI CARE-ȘI ZIC PARLAMENTARI

STELIAN TANASE

15Mă uitam săptămîna trecută în sala Parlamentului peste capetele pătrate, țuguiate, turtite din fața mea. Cei mai mulți nu-s decît o adunătură de indivizi nimeriți întîmplător printre aleși în 2012. Niște neica-nimeni, în CV-ul lor nu scrie aproape nimic, si ce scrie e fictiune. Miciunele gogoșele. Doctoratele, facultățile, de ex. Dar si în Guvern la virf sunt d-ăștia, așa că nu-i bai. O lege electorală stupidă a trimis in Parlament oameni fără folos și fără nicio legitimitate într-un Parlament supranumeric.

Singura mea mîngîiere era că după nov. 2016 tipii se vor împuțina drastic. Foarte mulți vor rămîne, mă înțelegi, fără coledzi – ca niște blegi! Din parterul acela de indivizi, mai nimeni nu se va regăsi în 2017 nici în Cameră nici în Senat. O plăcere, recunosc, să îi știu dispăruți de pe scena politică unde au făcut umbră pămîntului degeaba. Asta cînd nu au făcut chiar rău. Au ciugulit și ei cîte ceva, au împușcat francul. Cei mai descurcăreți au pus de o afacere ( nu de o binefacere). Au tras un tun sau un șmen. Au tras și mîța de coadă fraierii. Alții au luat o șpagă, dacă nu mai multe. S-au învîrtit cumva. Au trăit din 2012 deghizați în deputați și senatori. Acum, distracția e pe terminate. Gata, înapoi în provincie, acăsică, în praful uitării.

Una pentru că s-a redus cu 1/3 nr. de parlamentari. Alta că de ex PSD va pierde între 1/2/ si 1/3 dintre ei. Va fi un carnagiu. Ce vedeam de la prezidiu în plen în ziua execuției mele era o puzderie de ființe pe cale de dispariție. O agonie, o îngrămădeală de indivizi cu mutre cenușii așteptînd ca-n gară un final lipsit de glorie. Iși numără deja zilele cîte le-au mai rămas de stat prin Parlament, tot fără rost ca și pînă acum. Sunt destui. Mulți dar proști, se zice. Erau strînși acolo, sub cupolă, aduși cu arcanul să voteze la raportul SRTV. Nu cred să-l fi citit careva. Nici nu au nevoie pentru că primesc ucaz de la partid și ridică lăbuța ca iepurașii. Votează ca în numerele de dresură de la circ, la un semn. Se uită la capăt de rînd unde un vătaf le arată cum să voteze. Ei nu reușesc să judece ceva cu căpșorul lor cu IQ insuficient. Cel puțin așa consideră șefii lor. Li s-a dat ordin să trîntească raportul și au făcut-o fără preget, dar în necunoștință de cauză pentru că el arăta cu cifre că în 2014 SRTV a mers mai bine financiar decît în ultimii 10 ani.

Marți am asistat din partea acelorași ipochimene la o situație și mai grotescă, de data asta produsă la moțiunea de cenzură. Majoritatea a rămas în bănci. Nu și-au exprimat votul, cum se zice. Halal, ce mascaradă ! Ce debandadă! Ce exercițiu stupid! O șmecherie de cartier făcută diverși. În copilăria mea circula o zicere – Ești plin de șmecherii ca WC-ul de hîrtii ! Parlamentarii respectivi s-au și amuzat apoi că nu au votat. Că au rămas în bănci. Ce bravură! Diurna din fericire pentru ei s-a încasat. Vezi Doamne – îi durea mîna. Sărăcuțele lor picioare prinse de reumatism nu îi mai ajută.Etc. Așadar moțiunea a căzut pentru că nu a adunat numărul de voturi necesare. Ce glumă bună.

Dar le-a dat prin cap în schimb să treacă pe blat pensiile speciale pentru foști și actuali parlamentari noaptea pe răcoare. Mulțam, fain! Adică dacă tot nu mai sunt la anul pe aici sub cupola circului să se aleagă pomanagii cu niște pensii babane. Bune la bătrînețe haine grele, pentru serviciul pe care l-au făcut poporului oropsit român. Așa-s ține pe-se-de parlamentarii cuminți. Dacă tot au dormit prin bănci, dacă au făcut jocuri de culise, dacă au pierdut vremea la bufet, dacă au stat la taifas pe coridoare…Dacă nu au votat măcar o lege mai ca lumea în patru ani, dacă au fost supuși și ascultători, dacă nu au ieșt din cuvîntul șefilor, dacă, dacă, dacă – merită un bonus. Dacă au făcut pe cocalarii, șpăgarii, bișnițarii, asta face cîteva milioane la pensioara lunară. Condiția parlamentarului, e tragică, dragul de el, este efemer. După patru ani de sacrificii și delicii, dispari în neant. Azi ești mîine nu ești. Fără șofer, secretară, bodygard, experți, amantă, hoteluri, telefoane și călătorii plătite din bani publici. Cînd pleci tai-tai, măcar să te alegi cu ceva. Cum să pleci acasă cu mîna goală!?…

Sursa: stelian-tanase.ro

loading...

1 Comment on "Stelian Tănase: COCALARI, ȘPĂGARI, BIȘNIȚARI CARE-ȘI ZIC PARLAMENTARI"

  1. barbu brailoiu | 05/10/2015 at 22:42 | Reply

    pe acest domn Tănase l-am văzut, în ultimii 2 ani, cum trecea peste rând și intra, ca un pașă, la doctor.
    după ce a zburat de la TVR-ul pe care n-a reușit să-l mute din Dorobanți, spre fericirea prietenilor din imobliare, l-am văzut din nou: acum, stătea la rând și se tot foia pe scaun, doar-doar l-o recunoaște careva, să-i dea o brumă de atenție.
    eu l-am recunoscut. și m-am mirat cum a început să semene cu Dinu Patriciu, viu dar nu nemuritor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*