SURPRIZE URIASE IN SONDAJELE PENTRU PRESEDINTIE!

Cu numai o săptămână înaintea primului tur de scrutin, şi după efectuarea aşa-ziselor sondaje de calibrare, vă putem oferi o situaţie aproape obiectivă şi apropiată de ce se va întâmpla la urne pe 2 noiembrie. Cu amendamentul că trendul lui Victor Ponta este descrescător, Iohannis stagnează, Udrea, Tăriceanu şi Meleşcanu scad uşor. Singurul candidat care este în creştere şi care beneficiază direct de emoţia provocată de acţiunile DNA, este Monica Macovei. Este singurul candidat care pare a urma traiectoria sociologică parcursă de Crin Antonescu în 2009. Macovei, aşa cum relevă ultimele sondaje, va canaliza voturile din marile oraşe. Iar scorul ei s-ar putea apropia de cel înregistrat de Mircea Diaconu la europarlamentare. Să nu mai vorbim că armatele de campanie ale PSD şi ACL nu vor consuma toate resursele pentru primul tur, păstrându-şi marea parte a muniţiei pentru turul 2. Şi toţi ceilalţi candidaţi vor beneficia de acest fapt. Iată cum stă situaţia acum:

Victor Ponta-34-35%

A pierdut 7 procente în ultima lună. Iar trendul este tot de scădere. El a pierdut şi continuă să piardă voturile marilor oraşe. Iar beneficiarii acestor voturi sunt Macovei şi Iohannis.

Klaus Iohannis-30-31%

Stagnează şi probabil că va rămâne cu acest scor la primul tur de scrutin.

Monica Macovei-9-10%

A crescut enorm în ultimele 3 săptămâni. Iar tendinţa este de creştere. De altfel, Ponta a fost sfătuit să nu o mai atace. Orice atac îl coboară pe el şi o ridică pe ea.

Elena Udrea-6-7%

Elena Udrea adună voturi din oraşele medii. Unde a rămas marea parte a electoratului lui Traian Băsescu. Însă tendinţa ei este de scădere.

Teodor Meleşcanu-5-6%

Oricât ar părea de paradoxal, Meleşcanu acumulase, la scurt timp după debutul în luptă, aproape 7 procente. Forţe oculte l-au scos însă de pe agendă în ultimele două săptămâni. Iar scorul lui final este o mare necunoscută pentru sociologi.

Călin Popescu Tăriceanu-3-4%

O mare ţeapă luată de Ponta şi PSD. Mai mult, dacă fanii Antena3 au înţeles anapoda nişte lucruri, s-ar putea ca Tăriceanu să se umfle cu voturi, peste aceste procente, şi să muşte din procentele lui Ponta. Ca la Diaconu, la europarlamentare.

Kelemen Hunor-3-3,5%

Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Szilagy Zsolt, Wiliam Brânză, Constantin Rotaru, Gheorghe Funar, Mirel Mircea Amariţei-6-7%

Acest material a fost preluat de pe site-ul comisarul.ro care precizeaza ca in elaborarea lui a avit loc după consultarea sondajelor efectuate în ultima săptămână de cele două blocuri politice, ACL şi PSD.

loading...

1 Comment on "SURPRIZE URIASE IN SONDAJELE PENTRU PRESEDINTIE!"

  1. MERITOCRATIA este singura sansa pentru ROMANIA!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*