Tolo.ro: ”Purtătorul de cuvînt al SRI a negociat cu Elena Udrea un contract de 10.000 de euro în campania electorală”

elena_udrea-marincea

Sar așchii neașteptate din Gala Bute: Elena Udrea susține că Ovidiu Marincea, purtător de cuvînt al SRI, a discutat cu ea două contracte de consultanță și producție de clipuri pentru campania electorală pe cînd era ziarist

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Dosarul Gala Bute conține emailuri care atestă felul în care oamenii Elenei Udrea, și ea personal, aveau acces la programele de știri sau la spațiul editorial ale ProTV, B1TV, Realitatea TV, Evenimentul Zilei și la siteurile acestor instituții de presă.

Antena 3 a difuzat aceste emailuri în emisiunea ”Sinteza zilei” de luni, 19 octombrie 2015.

Cu o zi înainte, cînd A3 anunțase că va face dezvăluirile, și pentru că dosarul de la ICCJ nu a devenit încă public, am încercat să aflăm din zone de lîngă Elena Udrea despre ce emailuri e vorba. Nu am reușit, dar ni s-a spus altceva:

”Asistăm la un dublu standard! Politicienii sînt diabolizați, iar ziariștii sînt trecuți cu vederea. Toată lumea vorbește despre politicienii care intră pe televiziuni, dar nimeni nu vrea să vorbească despre ziariștii de televiziune care intră la politicieni”

— Sursă a Gazetei

Și vocea a continuat. ”Cum ar fi dacă v-aș spune că purtătorul de cuvînt al SRI a negociat cu Elena Udrea un contract de 10.000 de euro în campania electorală?”, ne-a întrebat. Care purtător de cuvînt? ”Domnul Ovidiu Marincea, actualul consilier al directorului SRI Helvig și purtător de cuvînt al Serviciului!”.

Din Gala Bute sar așchii neașteptate.

Conform documentelor intrate în posesia Gazetei, și despre care precizăm că nu fac parte din nici un dosar, Ovidiu Marincea redactase pe 29 august 2014 un contract prin care firma SC Maristo Smart SRL, avîndu-l ca ”Prestator” pe Ovidiu Marincea, urma să facă ”prestare de servicii de producție, editare știri și clipuri video, conținut media online” pentru campania electorală a Elenei Udrea.

Firma SC Maristo Smart SRL o are drept administrator unic pe Marincea Gabriela Marilena și, potrivit înregistrării de la Registrul Comerțului, are drept obiect principal de activitate ”restaurante”. În lista extinsă apar și ”activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”, ca și ”consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării”.

Pe 19 august 2014, PMP o alesese pe Elena Udrea drept candidat la alegerile prezidențiale.

Udrea avea nevoie de o echipă de filmare care să o însoțească în deplasările în țară. Și care să facă spoturile care, mai apoi, urmau să ajungă la televiziuni. Din partea Elenei Udrea, echipa urma să fie condusă de Luminița Kohalmi, consilierul ei principal pe relația cu media.

Marincea solicita 10.000 de euro, din care 50% dintre bani în momentul facturării. Se adăugau 560 de euro pentru o deplasare și 200 de euro pentru un clip video electoral. Contractul urma să dureze de pe 30 august pînă pe 30 octombrie 2014. Banii urmau să fie asigurați de Eugen Tomac, cel care gestiona finanțele PMP și era și șef de campanie.
contract_cadru

mai mult pe tolo.ro

loading...

Be the first to comment on "Tolo.ro: ”Purtătorul de cuvînt al SRI a negociat cu Elena Udrea un contract de 10.000 de euro în campania electorală”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*