Tudor Chirilă : “Să le arătăm că nu suntem puţini. BUCURESTI, un oras pe și l-au împărțit două partide (PSD și PNL) toxice”

tudor-chirila-concert_dc986dc820_530f6342de

Tudor Chirilă a îndeamnat tinerii sa iasa la vot duminica.

Unul dintre liderii generaţiei facebook, Tudor Chirila, a scris un text extrem de direct în care îşi îndeamnă fanii să meargă la vot. Solistul nu spune însă pe cine va vota, dar mesajul e unul extrem de clar, anti PSD şi PNL.

“Eram la malul mării acum două zile. La un metru de plajă, un pescăruș plutea pe apă în derivă. Lângă el, doi boschetari inimoși încercau să îl facă să zboare. El nu mai putea sau nu mai voia. Abandonase. Înghițea apă, din când în când. Unul dintre boschetari îmi spunea că foarte curând avea să moară. Deasupra noastră se roteau în cercuri joase alți câțiva pescăruși care icneau alarmați, într-un gest de ultimă solidaritate. Îl țineam de mână pe fiul meu care privea spectacolul pescărușului plutitor fără să-i pătrundă semnificația. Apoi am început să mă simt vinovat. Aș fi putut scoate pescărușul din apă, să încerc să-l transport undeva, la un veterinar. Boschetarii plecaseră deja. Plecam și eu. Vinovăția lucra însă. Aș fi putut măcar să dau măcar un telefon la un veterinar din Constanța, să încerc să-l conving să vină până la malul mării unde o pasăre se îneca. Poate aș fi reușit să dau peste un om pentru care o asemenea situație nu era una inevitabilă sau neimportantă. Sau aș fi putut încerca să caut mai departe pe plajă pe cineva care să transporte pescărușul până în oraș. N-am făcut-o. Mintea mea a început să caute rapid argumente (unele rezonabile) care să-mi justifice apatia și lipsa de inițiativă. Dar, pe măsură ce mă depărtam de mal, mă simțeam mai vinovat.

Citeste si: Mircea Badea a fost CONDAMNAT: Decizia DEFINITIVĂ a judecătorilor

Să votezi este mult mai puțin costisitor decât să salvezi un pescăruș. Și cu toate astea de ani buni de zile cei mai numeroși la vot sunt pensionarii. Asta nu pentru că ei au spirit civic, ci pentru că duminica votului face parte din tabieturile lor. Doar că ei, pensionarii, sunt și cei ușor manipulabili.
Pentru noi, ceilalți, este mai simplu să ne depărtăm de mal și să închidem ochii. Este mult mai simplu să NU ieșim la vot, pentru că, nu-i așa, nu se schimbă nimic și pescărușul va muri oricum. Doar că în cazul votului pe care ar trebui să-l acordăm mâine, pescărușii suntem noi. Fiecare dintre noi. Bucureștiul este un oraș de pescăruși morți. Un oraș pe care ani de zile și l-au împărțit două partide (PSD și PNL) toxice. Un oraș de care și-au bătut joc, într-un mod iresponsabil, consilierii acestor partide. De cele mai multe ori cu un nivel de educație și moral submediu acești oameni AU DECIS pentru noi. Acești oameni AU DECIS viitorul sumbru al traficului, transportului, parcărilor, gigacaloriei, spațiilor verzi, culturii. Acești oameni, din aceste partide, au încurajat regimul șpăgilor, mafia imobiliară, au paralizat un oraș care a început să se scufunde, neputincios. Fiecare dintre noi știe că acești oameni, ai acestor partide, nu vor face nimic pentru orașul ăsta. Fondurile orașului nostru sunt URIASE. Miza de a le controla este și mai mare.”, spune Chirilă.

CITESTE SI: TULBURATOR! Scrisoarea unui PSIHIATRU catre CTP: “Niciodată, domnule Popescu!”

Acesta oferă şi motivele pentru care nimeni nu trebuie să lipsească de la votul de duminică. “Nu putem lăsa orașul ăsta pe mâna unor oameni care nu ne iubesc. Nu putem lăsa ca soarta orașului ăstuia să fie decisă de o minoritate manipulată și manipulabilă. Pur și simplu nu este bine și nu putem să ne (mai) facem una ca asta. Aud tot timpul că Facebook e o rețea unde lumea se văicărește și nu face nimic. Eh, uite că astăzi acest Facebook, aparent nefolositor, poate să fie motorul din spatele schimbării. Poate să fie mai mult decât o rețea de arătat pisici și etalat succese personale. Astăzi Facebook poate să fie portavocea cu care îți poți anunța toți prietenii că mergi la vot.

Îndemnul din final e de-a dreptul fabulos. “Putem să le arătăm că nu suntem puțini și că nu suntem nepăsători. Putem să facem asta. Putem să ne dăm o șansă, așa cum Leicester City și-a dat șansa să lupte și a câștigat campionatul Angliei împotriva imposibilului. O echipă săracă și fără speranță a spulberat cluburi cu zeci de milioane de euro buget. Astăzi, avem șansa să fim Leicester City. Mergem la vot. Și ne sunăm prietenii să meargă și ei.
PS. Postacii PSD și PNL nu vor întârzia să apară pe aici. La fel și scepticii sau haterii. Nu-i băgați în seamă. Avem treabă.”, a încheiat Tudor Chirilă.

loading...

7 Comments on "Tudor Chirilă : “Să le arătăm că nu suntem puţini. BUCURESTI, un oras pe și l-au împărțit două partide (PSD și PNL) toxice”"

 1. Dumitru Rizoaica | 05/06/2016 at 00:46 | Reply

  INVITATIE, adresata partidelor politice “mici”!

  DOMNILOR LIDERI,
  ai partidelor politice “mici”!

  Va prezint alaturat o fila cu APELUL meu catre toti romanii, de a sustine SCHIMBAREA clasei politice mafiote din Romania. (Cei ce nu vor avea acea fila, pot citi APELUL meu in Grupul public “Alianta Anti-Mafia”, de pe Facebook).

  Aceasta Schimbare se poate realiza la alegerile parlamentare din aceasta toamna.

  In acest scop este necesara constituirea unei aliante electorale din partidele “mici”, care se va numi Alianta Anti-Mafia, ce va avea ca unic OBIECTIV inlocuirea actualului juramant existent in societate, cu un juramant implicativ, ceea ce va fi ECHIVALENT cu SCHIMBAREA actualei clase politice Mafiote, cu o clasa politica Responsabila, conform celor demonstrate in APELUL meu!

  De ce ma adresez partidelor “mici” care sunt cotate cu procente de voturi in preajma pragului electoral sau mult mai jos?

  Pentru ca prin participarea lor la constituirea Aliantei Anti-Mafia ele pot atinge doua obiective:

  1. Unul pentru Tara, oferind societatii romanesti o clasa politica Responsabila!
  2. Unul pentru sine, realizand ACCEDEREA in Noul Parlament, ceea ce nu ar fi fost posibil nici acum si nici previzibil in viitor!
  Nu vor fi acceptate sa faca parte din Alianta Anti-Mafia, partidele Mafiote care au avut responsabilitatea guvernarii in ultimii 26 de ani, respectiv PSD, PNL si “resturile” din PDL, respectiv PMP si M10!

  In concluzie, partidele politice “mici” au nesperata sansa de a accede in Parlament, dar NUMAI daca sunt de accord cu SCHIMBAREA actualei clase politice Mafiote!

  Partidele care pot indeplini conditia de mai sus sunt invitate sa ma contacteze pentru discutii preliminare la Tel.0723.966.732 intre orele 10.00 si 23.00.

  Toate partidele “mici” trebuie sa stie ca Schimbarea clasei politice Mafiote a inceput si se va realiza, indiferent daca unele dintre ele vor participa, sau nu, la Alianta Anti-Mafia !
  Bucuresti, 01-06-2016.

 2. cristina | 05/06/2016 at 01:40 | Reply

  eu votez catalin predoiu

  • Dana Eugenia | 05/06/2016 at 12:45 | Reply

   …. pentru ca e aliat cu psd-ul, si pentru ca usl traieste, di pentru ca speri ca vei ajunge din pozitia de lipitoare de afise in cea de lipitoare la vreo primarie!

  • n-ai inteles nimic din articol, nu-i asa?

 3. minodora stoica | 05/06/2016 at 21:14 | Reply

  Tudor Chirila eu am votat dar tu ti-ai pierdut fanii iubitori de animale cu exemplul pescarusului iar pe mine m-ai intristat foarte.

 4. Sorin Coman | 05/06/2016 at 22:03 | Reply

  Suntem putini Chirila!
  Suntem putini si pentru faptul ca nu e corect sa batem câmpii in ziua votului si apoi sa ieșim in strada ca nu ne convine cine a câștigat sau ce anume face in mandat!
  Suntem putini pentru ca nu avem continuitate in implicare!

 5. Mai Chirila..ai 42 de ani si te dai tanar..Mai lasa gargara si trimite tinerii la munca ca stau pe capul parintilor pana-i prinde pensia.
  Mai lasati propaganda cu “vin comunistii” si puneti mana sa construiti ceva ca o sa fiti judecati de generatiile viitoare ca n-ati facut decat galagie si prafuri.
  La munca !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*