Tudose pune tunul pe banci: „Imi asum! Romanii sa inteleaga ca aia ne fura!” – premierul PSD vrea sa dezvaluie secretul bancar

tudose

Premierul Mihai Tudose a spus ca exista posibilitatea de a face publice date despre anumite banci care isi externalizeaza profiturile, astfel incat „sa inteleaga romanii ca, daca lucreaza cu banca aia, aia ne fura”.

„Nimeni nu poate sa inteleaga ca o institutie bancara functioneaza 5-7-10 ani consecutiv in care e in pierdere. Pe cladire scrie ca e banca, nu Crucea Rosie sau o institutie de caritate. Sediile arata binisor spre foarte bine, salariile sunt bune spre foarte bune. Domniile lor dovedesc o imaginatie debordanta in a-si externaliza profiturile. Nu mai merge”, a spus Mihai Tudose, miercuri seara, la Antena 3, potrivit News.ro.

El a precizat ca ministrul de Finante, Ionut Misa, a avut deja o discutie cu reprezentanti ai bancilor care activeaza in Romania privind profiturile realizate si ca acestea au cateva saptamani „sa-si regandeasca strategia”.

In caz contrar, exista posibilitatea adoptarii unor masuri specifice pentru domeniul bancar, inclusiv prezentarea publica a unor date despre anumite banci.

„Venim cu diverse lucruri pe reglementari fiscale, tintite pe domeniu. Mai mult, chit ca este secretul bancar, eu imi asum la un moment dat sa fac publice niste date. Dau un exemplu-doua de banci. Stiu ca o sa o patesc, dar am sa o fac ca sa inteleaga romanii ca, daca lucreaza cu banca aia, aia ne fura si ca, din 40 de banci, avem 20 de banci bune, 19 care-si revin si una care continua sa creada ca e mai desteapta decat noi, romanii”, a spus Tudose.

Seful Guvernului a spus ca bancile „au profitat natural” pana acum de reticentele statului roman de a cerceta mai indeaproape situatiile lor financiare, insa situatia nu mai poate continua.

„O sa gasim mecanisme sa inteleaga toata lumea ca s-a terminat vacanta”, a conchis Mihai Tudose.

loading...

Be the first to comment on "Tudose pune tunul pe banci: „Imi asum! Romanii sa inteleaga ca aia ne fura!” – premierul PSD vrea sa dezvaluie secretul bancar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*