ULTIMA ORA! RADIATIILE DIN PIATA VICTORIEI – Cifrele oficiale confirmă raportul secret.

geo

În două zone din perimetrul Muzeului de Geologie sunt radiații mai mari, în pivniță și de 240 de ori peste normal! Comisia pentru Control Nuclear a indicat conducerii măsurile, Muzeul se conformează
Gabril Petre: ”Nu e niciun pericol pentru vizitatori, populație și nici pentru angajați, dar am cerut să ia măsuri, pentru că, într-adevăr, am găsit în pivniță, de pildă, cea mai mare emisie de radiație din zona Bucureștiului”

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”În pivniță, la un metru radiațiile sunt de 30 de ori mai mari decât fondul natural, iar în zona de contact cu minereul de uraniu radiațiile sunt de 240 de ori mai mari”
Gabril Petre, președinte CNCAN

Au venit rezultatele finale ale măsurătorilor făcute marți, 14 februarie, la Muzeul de Geologie de pe Bulevardul Kiseleff.
Gabril Petre, președintele Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, a acordat un interviu cititorilor Gazetei Sporturilor.
CNCAN este autoritatea națională în reglementarea, autorizarea și controlul tuturor activităților nucleare în România, inclusiv siguranța la radiații.
Până acum, Muzeul de Geologie nu și-a autorizat activitatea la CNCAN și nici nu-și monitorizează riscul profesional al personalului la această autoritate, deși inspectorii au descoperit marţi în curtea muzeului ceea ce ei numesc cel mai radioactiv depozit din București!
”Sincer, nefiind monitorizați de noi, nu știam că au în depozit minereu de uraniu cu proprietăți radioactive atât de mari”, spune președintele Gabril Petre.
Într-un comunicat de presă de ieri, CNCAN spune că nu există pericol nici pentru public, vizitatori, nici pentru angajați, ceea ce susține și azi, dar, la cererea ziarului, oferă cifrele exacte și admite că a găsit valori mari sau foarte mari în două zone și că a solicitat expres măsuri Muzeului de Geologie

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE TOLO.RO SI GSP.RO

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*