Un nou sfant facator de minuni langa Arad: Sfantul Chiril de la Bezdin

raclacusfintelemoaste

În urmă cu aproape 200 de ani, Chiril a luptat pentru libertate, dar a fost închis mulți ani de zile. Apoi a fost eliberat, dar a fost trimis în exil la Mănăstirea Bezdin. Pe atunci, aceasta se afla în mijlocul unei păduri, find aproape total izolată de lume. Chiril a fost păzit în permanență și nu a putut lua legătura cu nimeni. El nu a avut voie să discute nici măcar cu viețuitorii din mănăstire. Când a murit, a fost îngropat în curtea lăcașului de cult. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost deshumat. Moaștele Sfântului Chiril se află la Mănăstirea de la Bezdin. Credincioșii vin și se roagă la Sfântul Chiril, care pe mulți dintre ei i-a ajutat să învingă diverse boli. După decesul Maicii Anghelina (Baici), mănăstirea devine din nou de călugări. Revine la viață și urmează înnoirea.” (material afișat la intrarea în Mănăstirea Bezdin).

În anul 2011, trei ierarhi, dintre care unul român, au luat parte la proslăvirea locală a Sfântului Chiril:

“Biserica Ortodoxă Sârbă prăznuieşte duminică, 28 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare în care se ţine şi hramul Mănăstirii Bezdin. În ajunul praznicului (sâmbătă, 27 august), Preasfinţitul Nicanor, episcop sârb de Banat, va aduce în dar sfintei mânăstiri o copie a icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu (cunoscută în popor ca fiind făcătoare de minuni şi sub denumirea de Născătoare de Dumnezeu de Bezdin)

Întâmpinarea festivă a icoanei va avea loc la ora 18.00, când se va sluji şi privegherea (denia). Această slujbă va fi oficiată de IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, PS Nicanor, episcop al Banatului sârb, şi PS Luchian, episcop sârb de Timişoara. În timpul privegherii, va avea loc şi proslăvirea pe plan local a moaştelor Sf. Chiril. Toţi credincioşii creştini sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment din viaţa Bisericii creştine ortodoxe.”

Mai multe informatii pe www.danionvasile.ro

loading...

Be the first to comment on "Un nou sfant facator de minuni langa Arad: Sfantul Chiril de la Bezdin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*