Va invinge Klaus Johannis Sistemul?

ponta vs iohannis

Catalin Chirila
Klaus Johannis trebuia sa inceapa dezbaterea asa cum a terminat-o, in forta, cu intrebarea care a tasnit din ecran direct in creierul milioanelor de votanti: “Oare i-a prostit Basescu pe romani atunci cand v-a numit pe dumneavoastra prim-ministru?” Impotriva Sistemului trebuia Johannis sa-si descarce gloantele, sa insiste cu incapatanare pe temele anticoruptie, asa cum a facut-o cu legea amnistiei si a gratierii.. Sa se lepede fara ezitare de “penalii” din propriul partid si de figurile patate. Sa moara cu Ponta de gat si sa denunte o eventuala intelegere secreta a acestuia cu Basescu, pentru ca aici statea rezolvarea ecuatiei acestor alegeri prezidentiale, dincolo de prestatiile candidatilor din dezbaterea electorala finala de la B1Tv.

Cum ar fi aratat Romania daca Basescu ar fi refuzat sa-l numeasca de doua ori pe Ponta prim-ministru? “Aruncam tara in haos!” s-a justificat odata actualul Presedinte ca si cum Romania s-ar scalda astazi in lapte si miere. Basescu ar fi putut sa joace atunci in 2012 o carte mare de tot, asa cum a facut-o magistral in alte dati. Poate ca ar fi trebuit sa-si dea demisia din functia de Presedinte si sa construiasca din Opozitie un puternic pol de dreapta care sa dea duminica 16 noiembrie Presedintele Romaniei fara nicio emotie.

N-a fost sa fie! Basescu a preferat o coabitare cu nabadai, dar care-i oferea in continuare caldura Puterii. Apoi s-a implicat in politica facand “varza” dreapta pentru ca a crezut doar in Elena Udrea. Ganditi-va ca am avut in turul intai cel 3 putin candidati de dreapta (Johannis, Udrea, Macovei), daca insumati procentele celor 3 dau cat cele ale lui Ponta.
Daca din 21 decembrie nu vom avea un presedinte altul decat Victor Ponta, o mare parte din vina o poarta Basescu. Ceva misterios s-a intamplat in cercurile invizibile ale Puterii. Traian Basescu nu a fost invins de Sistem pentru ca Sistemul a avut interesul sa pregateasca “uciderea” unui eventual concurent serios al lui Ponta, cu ajutorul lui Basescu. Sistemul si-l doreste Presedinte pe produsul lor: Victor Viorel Ponta. Dar cu noi romanii de rand cum ramane?

PS: Inca o intrebare dificila: ar putea Traian Basescu sa influenteze soarta alegerilor, daca si-ar anunta pe ultima suta sustinerea pentru unul dintre cei doi candidati?

loading...

1 Comment on "Va invinge Klaus Johannis Sistemul?"

  1. Cum necum, bine sau mai putin bine, Basescu a reusit sa creeze un cadru legal prin care sa slabeasca sistemul. Si dupa cum observati, a trebuit sa fie venit din interiorul sistemului. Multi dintre noi il acuzam astazi pe Johannis ca are in spate niste corupti ai partidului, insa sa nu uitam ca inainte sa fie in PNL, el a fost ales primar, si dupa succesul in aceasta functie, a avut ocazia sa-si aleaga partidul care sa-l propuna ca si candidat. Asta arata ca nu poti avea sanse sa ocupi functii de conducere daca nu arati ca esti unul de-al lor. Este clar ca nu ar fi putut sa ia masuri impotriva coruptilor din partid inainte de a ajunge presedinte, pt ca ar fi perdut sprijinul partidului inaintea sau chiar in timpul campaniei.
    Imi place sa cred ca Johannis a ales PNL-ul ca fiind raul cel mai mic. Daca ne uitam la oricare alt partid, nu ar fi avut atatea sanse. PSD e cel mai mare partid la aceasta ora, si se stia cine este candidatul la prezidentiale, plus ca este cel mai corupt. PDL-ul era pus in umbra de Basescu, iar asocierea cu numele actualului presedinte, care a fost nevoit de criza economica sa adopte in decursul celor 10 ani masuri economice mai putin populare, i-ar fi creat un serios handicap in randul electoratului. Alte partide ar fi fost prea mici ca sa poata sustine un candidat la presedentie. Ca dovada, pana la urma si PNL-ul a fost nevoit sa faca o alianta, actuala ACL.
    Alfel spus, cred ca Johannis a dat dovada de multa putere de calcul, a evaluat foarte bine contextul politic si directiile in care acesta urma sa se dezvolte, si asta l-a ajutat sa gaseasca calea prin care sa ajunga in fruntea sistemului, aceasta fiind singura dealtfel din care te poti lupta cu el.
    Nu ne ramane decat sa-l ajutam votand-ul duminica, si apoi sa speram ca il va invinge.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*