Victor Piţurcă a desființat tactica lui Iordănescu: ”Ne-a costat începutul superofensiv! Puteam să pierdem la scor”

image

Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României, a criticat tactica aleasă de Anghel Iordănescu pentru meciul cu Finlanda, 1-1, contînd pentru preliminariile Euro 2016.

“Lumea mă critica în momentul în care băteam Finlanda cu 2-0 la ea acasă că jucăm slab. Acum ne bucurăm pentru 1-1. Ia gîndiţi-vă unde eram dacă nu cîştigam în Finlanda! Azi am avut meciul la discreţie. Am experienţă la nivelul ăsta, ştiu ce înseamnă o partidă ca aceasta. A avut o încărcătură extraordinară. Din păcate, nu reuşim să cîştigăm de ceva timp.

Probabil staff-ul naţionalei are ideile sale. Nu vreau să vorbesc, pentru că nu îmi place să mă bag în treaba altora, nu vreau să se spună că vorbesc doar pentru că n-am cîştigat. Băieţii au dat totul pe teren. Trebuie să îţi cunoşti jucătorii foarte bine şi să ştii cînd să îi introduci în teren. E foarte important să ştii pe cine şi cînd să te bazezi. Dacă am egalat, înseamnă că schimbările au fost bune. Am abuzat de centrări în careul lor. N-am înţeles de ce tot aruncam mingi. Asta le-a convenit finlandezilor. Ne-a costat faptul că am început superofensiv. Puteam să pierdem la o mare diferenţă de scor. Asta am văzut eu”, a spus Victor Piţurcă la DolceSport.

…despre arbitraj: “Am primit o recompensă în această seară, pentru că arbitrul ar fi trebuit să dicteze un penalty împotriva noastră, plus eliminare”

…despre Feroe şi o posibilă clasare pe 3: “Va fi foarte greu. Nu pot să spun că avem calificarea rezolvată. Cred că se vor concentra fantastic pentru acest meci. La baraj vor fi echipe destul de bune, iar noi suferim acum din punct de vedere al moralului”

…despre plecarea sa: ”Am fost pe locul 7 în lume şi vedeam specialişti care spuneau că am jucat cu adversari slabi. Belgia e un adversar slab? Argentina, Uruguay, Turcia? N-au reuşit să ne învingă. Îmi pare rău că nu s-a respectat munca naţionalei şi munca mea. Acesta este și motivul pentru care am plecat”

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

loading...

Be the first to comment on "Victor Piţurcă a desființat tactica lui Iordănescu: ”Ne-a costat începutul superofensiv! Puteam să pierdem la scor”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*