Violatorii din Vaslui au fost transferați la Penitenciar. Ce primire le-au făcut deținuții

Sursa Foto: nasultv.ro
Cei șapte tineri din Vaslui condamnați la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate au fost transferați marți din arestul Poliției la penitenciarul Vaslui.

Măsura mutării celor şapte agresori a fost luată întrucât aceştia nu mai sunt în perioada de cercetări, ei fiind deja condamnaţi de o primă instanţă.

Deocamdată, sunt întocmite formalităţile pentru cele şapte persoane transferate din arestul Poliţiei. Ulterior, vor fi introduse pe Secţia de Carantină, unde vor rămâne pentru următoarele 21 de zile, aşa cum prevăd procedurile. – a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

După cele trei săptămâni de carantină, cei şapte vor rămâne în regim de arest preventiv, separat de restul deţinuţilor, condamnaţi definitiv.

Deținuți care nu i-au primit foarte bine pe cei șapte violatori. Aceștia au fost întâmpinați cu huiduieli și cu promisiunile unor tratamente extrem de dure de cei care i-au văzut în curtea pușcăriei.

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără.

Astfel, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Cei şapte tineri nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Astfel, cei şapte au fost ridicaţi de la locuinţele lor, luni după-amiază, de către poliţişti şi duşi în arestul Poliţiei.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile atât de către procurori, cât şi de avocații celor şapte.

Între timp, potrivit România TV, tânăra violată a fost nevoită să se mute împreună cu familia sa, din casa de la Munteni, în apartamentul pe care îl au în Vaslui după ce susţinătorii celor şapte violatori au adus numeroase ameninţări atât la adresa fetei, cât şi a familiei ei.

Violul a avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce eleva de 18 ani se întorcea de la cursuri, de la un liceu din municipiul Vaslui. Ea a fost acostată într-o staţie de autobuz din oraş de Silviu Burada, 21 de ani, cu care se cunoştea şi care s-a oferit să o conducă acasă.

Tânărul şi un prieten al acestuia au dus-o pe un câmp la Văleni, unde i-au chemat şi pe alţii să participe la viol. Timp de trei ore, fata a fost supusă la tot felul de perversiuni, fiind abuzată până la leşin de Ionuţ Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surleac, Silviu Burada, Silviu Avădanei, Paul Burlacu și Petrică Bolboceanu.

Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool ca să-şi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. Ulterior, violatorii au dus-o cu un autoturism până în apropierea locuinţei, fata abia reuşind să se mai ţină pe picioare până acasă.

RETEAUDESTIRI.RO

loading...

Be the first to comment on "Violatorii din Vaslui au fost transferați la Penitenciar. Ce primire le-au făcut deținuții"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*