VREM BANII INAPOI! Curtea de Conturi: Românii au fost furați la GAZ în ultimii 10 ani

contoar_cu_elec_info268_37835400

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor STIRIPESURSE.RO

Românii au plătit facturi umflate la gaze în ultimii 10 ani. Asta arată un raport al Curţii de Conturi care dezvăluie faptul că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud. Potrivit acestora, tariful de distribuţie ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească mai puţin.

Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON şi GDF Suez. Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005 – 2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuţie a gazelor naturale care s-ar fi văzut în factura plătită de consumator. Instituţia de control a precizat că Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor. Mai exact, nu s-a aplicat o clauză care cerea “aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuţie a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucureşti şi a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord SA Târgu-Mureş)”, potrivit raportului pe anul 2014 al Curţii de Conturi, publicat recent.

CITESTE SI:    Guvernul Cioloş a dat o lovitură grea baronilor locali

 

Investiţiile în reţele şi staţii efectuate în aceeaşi perioadă urmau să aducă o serie de beneficii, precum consum mai scăzut sau pierderi mai mici. Toate aceste beneficii trebuiau să fie transmise integral în facturile consumatorilor printr-o reducere suplimentară de tarif. Curtea de Conturi acuză că nu a fost realizată „cedarea, în întregime, consumatorilor de la începutul celei de a doua perioade de reglementare a creşterii eficienţei economice realizate de Societate în activitatea reglementată de distribuţie a gazelor naturale în prima perioadă de reglementare, care depăşeşte obiectivele de eficienţă stabilite în acest sens de Autoritatea de Reglementare”, potrivit raportului pe anul 2014. Acum instituţia de control a pus în vedere Ministerului Energiei rezolvarea situaţiei, anunţă RTV.

A fost initiata si o petitie:

PETITIE ONLINE ! VREM BANII INAPOI! JAFUL de la facturile de gaz si curent. SEMNEAZA!

 

Citeste si: HOT! Dupa celebrul viral “Da, ma, si eu o sug!” o alta femeie innebuneste internetul: “Și noi ne f*tem!”

loading...

38 Comments on "VREM BANII INAPOI! Curtea de Conturi: Românii au fost furați la GAZ în ultimii 10 ani"

 1. cretu neagu fanica | 14/03/2016 at 13:58 | Reply

  …o alta hotie a societatii ,hotie pe care nimeni nu o costata e si faptul ca beneficiarilor li se masoara consumul in mc iar plata se face pentru kw/h???!!…in acest caz factura trebuie sa fie insotita de acte care sa justifice transformarea efectuata de societate,adica de buletinele de analiza a probelor de gaz prelevate in orezenta unui delegat neutru care sa gireze procedura corecta de prelevare a gazului consumat de beneficiari care cinduce in final la calitatea gazelor…se observa ca facturi emise in aceasi perioada au valori diferte la diversi beneficiari,desi gazul cosumat este acelasi din aceasi retea….pe de alta parte prin folosirea tranformarii din mc masurati la contoare,in kw/h valoarea facturii se marestste artificial,cu circa 50procente,astfel pentru 1000mc consumati in loc de 1000lei se va plati prin transformare artificiala,din birou,suma de 1500lei sau mai mult….

 2. staicu ilie | 14/03/2016 at 20:13 | Reply

  Trebuie să mergem mai departe. Sunt niște hoți.

 3. Omul jefuit | 14/03/2016 at 22:33 | Reply

  E ca și Cum ai cere de la dumnezeu viața înapoi după ce a-i murit așa și cu facturile. Ce vreți ma oi ratacire așa suntem considerați o tara de idioți și troglodiți. Ei au venit sa ne jefuiască nu sa ne acorde mila .La mila va așteptați ; nu o sa aveți parte de așa ceva, mai luați o găleată citiva lei murdari tot din buzunarul vostru și mergețicu zimbetul pe buze și acordatile votul ca după aceea ce si-au văzut din nou sacii în căruță va jupoaie mai tare.Succes și nu mai credeți toate aderatiile.

  • Corect! Bagajele si la gara!

   • Tania Mihasan | 16/03/2016 at 15:01 | Reply

    Să nu vorbim la surzi,despre despăgubiri sa nu mai plătim de acum încolo, măcar facturi umflate!

    • constanta | 17/03/2016 at 13:56 | Reply

     si daca nu mai platim ne debranseaza,si banii pentru bransament si rebransare sunt aruncati. Eu stau la curte si m.a costat sa imi trag gaze vreo 60 milioane in moneda veche.
     Daca stiam ca voi plati pe luna 17 milioane gaz nu faceam asta nici moarta.

  • noi am acceptat hotia lor….prin plata facturii.Mergem repede sa platim factura ca nu cumva sa uitam si sa ne trezim deconectati..Deci …nu e prost cine cere e prost cine da…

 4. Posogan Mihai | 15/03/2016 at 08:08 | Reply

  Si eu vreau banii inapoi !Cand se constata un furt pagubitul este despagubit de hoti !Ce se mai asteapta ?,,OMUL JEFUIT”nu ai dreptate !Comparatie deplasata,ne la locul ei.Bunul Dumnezeu ne-a dat viata nu ne-a furat viata sa o cerem inapoi !Cu aceste societati de curent si gaz exista niste contracte care nu s-au respectat si ca atare trebuie sa inapoieze banii !

 5. Nu poti face nimic | 15/03/2016 at 08:50 | Reply

  Prietene cu hotia gazului se stie de ani de zile da ce poti face? Cui crezi ca ii pasa de tine? Presedintelui? Parlamentarilor? Nimanui de nimeni o tragi asa de cand o carapat talharu de ceausescu. Si cu mc/h si kw/h daca u gasesti formula de transformare esti beton. E-on a inventat formula ti-o zic ei haha. Am lucrat acolo si stiu ,dar nu poti face nimic am vazut enorme nereguli. Daca vorbesti iti desface contractul de munca si meri acasa si o freci la rece.

 6. Si culmea ca se intampla tocmai invers – in loc sa ieftineasca au scumpito cu mult peste 15%

 7. haret richter elena lidia | 15/03/2016 at 14:24 | Reply

  este foarte adevarat

 8. NU VREAU BANII INAPOI !! Vreau sa nu mai platesc gazul si apa 20 de ani de acum in colo 🙂

 9. Puterea calorifica a gazului metan pe timp de iarna este sub 10000kwh\mcdin cauza crihohidratilor [chiciura] din interiorul conductelor,iar scaderea presiuniise completeaza cu pornirea compresoarelor ptr. iitroducerea aerului comprimat,iar calitatea gazului e f. slabadin cauza presiunii suplimentare de aer comprimat.Contorul care masoara kwh\mc este ==CROMATOGRAFUL==[.Pc.superioara a gazului]e f. scump si d-ni de la e-on nu si-l permit sa-l monteze la fiecare consumator.Alt mod de furt este introducerea facturlor de ESTIMARE siREGULARIZARE,prin care ne obliga sa platimchiar si 50% timp de 3 luni fara a ne plati[scadea]dobinda,INSA DACA INTIRZII LA PLATA NE APLICA 0,02%\ZI,URMIND INTRERUPEREA FURNIZARII GAZULUI DIN A 46 ZI SI PLATA A 136 LEI PTR,REPUNEREA IN FUNCTIUNE A GAZULUI.De ce ptr.uni e muma iar ptr. noi e ciuma ac.contract??

  • Poti transmite citirea indexului contorului in fiecare luna,si te factureaza la fel.Nimeni nu te obliga sa platesti la consum estimat. Prin crearea unui cont pe pagina de internet al E-ON,poti controla aproape tot ce tine de relatia ta cu firma de distributie !

 10. Si verificarile pe care o obliga sa facem in fiecare doi ani si zece ani ls cazane sunt foarte scumpe la Gdf suez. Si vorbesc urat oameni care vin in casele noastre. Acum 20 de ani a fost facuta instlatia. distrigaz a facut atunci receptia. acum vin si zic ca nu e buni instalatia . Ani de zile a fost buni. Hoti. Suntem in EU..dar salarille sunt din romania.?

 11. In luna ianuarie si februarie am facut economie, am tinut centrala mai mult închisă. Mi-a venit factura de 980 lei si cealalta de 860. Dimineata cand imi fierb ceaiul stau 10 -15 minute la un ibric mic ca sa fiarba. Ceva nu e bine, trebuie da facem ceva

 12. ioan blandu | 17/03/2016 at 12:28 | Reply

  Da cea mai are hotie este masurarea in MC si plata in KWH. aceasta transformare este facute sa derute consumatorulsa-l zapaceasca. EU sunt ferm convins ca 1MC de gaz nu este echivalent cu 10,…kwh ci max 8 kwh.
  nu stiu dece cei de la gaz se complica sa faca transformarea asta doar pentru a ne fura cu acte mai putin sau mai mult reale Trebuie sa fie mobilizati oameni si sa li se aduca la cunostinta hotia care ni se face luna de luna.

 13. Pentru cei care n-au inteles despre ce-i vorba ! Se vorbeste despre tariful de DISTRIBUTIE !!! Chiar daca a fost micsorat…,pretul platit de consumator a ramas acelasi.Sau a fost chiar mai mare ! De ce ? Pentru ca furnizorul de gaz(producatorul,vanzatorul),a scumpit metrul cub de gaz ! Una este tariful de distributie,si alta este pretul gazului.Daca va uitati pe factura,veti gasi in rubrici separate aceste doua preturi.Asa ca ce-am luat pe mere,am dat pe pere,cum se spune !!!

 14. Un roman | 18/03/2016 at 19:42 | Reply

  Multi nu cunosc un adevar dureros, puterea calorica a gazului este mica, oare de ce?
  Companiile, pentru a asigura presiunea nominala a gazului, pompeaza AER si astfel presiunea este suficienta, dar romanul arde poate dublul cantitatii necesare, astfel plateste si mult mai mult pentru nimic!

  • Liliana Constantinescu | 08/07/2016 at 09:44 | Reply

   Da am vazut si eu. Iarna mai ales flacara e galbena in loc sa fie albastra tocmai din cauza aerului pompat acolo…ce marsavie ! Stau la casa si ma gandesc serios sa revin la incalzirea cu lemne, bine ca n-am daramat sobele…va fi mai complicat dar m-am saturat sa-i tot imbogatesc pe altii !

 15. grigore lucica | 17/04/2016 at 15:57 | Reply

  cei de la putere sunt mana-in-mana,au stiut,stiu dar drag tot pe multime(multi si prosti).legile si le fac ei si nu te poti lupta ca persoana fizica!

 16. Cei de la putere au stiut tot timpul, doar ei au semnat contractele de privatizare, dar au castigat si voturi.

 17. este tara lui voda papura!!!
  la verificarea bianuala obligatorie sa platesti 40 de lei de robinet? 80 de lei in apartamente si aceasta pentru 10 minute de munca?
  sefii din eon au infiintat tot felul de firme cu aceeasi angajati de ai lor si i trimit la jaf!
  dupa ce au facut verificarea te pun sa semnezi un contract ca si cum tu i ai chemat vezi doamne sa faca aceasta verificare.
  daca este obligatoriu si e bine sa se verifice atunci statul atotputernic sa faca bine si sa fixeze un tarif UNIC decent !!!! pe tara si toate firmele care verifica sa se conformeze!!

 18. fugiti din tara si desfiintativa conturileee…ca avem o limita ,noi ROMANII !!!

 19. Alta hotie:in februarie mi-a venit factura recalculata -din 17.11.2015.Din calculul sumei de plata din 17.11 pana in 15.02.2016 mi s-au scazut platile efectuate,dar TVA-ul la platile scazute a fost calculat cu 20%-or eu cand am platit ,am platit cu 24%.Nu e diferenta mare,dar e vorba de principiu-e o hotie!!!8,71 lei mi-au furat mie-de la 100.000 de clienti le ies 8 miliarde 700 milioane-in bani vechi…asa fac unii bani in Romania pe spatele amaratilor care nu pricep sau chiar daca pricep,n-au ce face,n-au cui sa se planga…

 20. un romin | 21/04/2016 at 22:17 | Reply

  nu se introduce aer in gaz ca se creeaza acea combinatie grizu si face explozie in gaze se pompeaza bioxid de carbon singur gaz compatibil el arde cu flacara galbuie nu albastra si nu are putere calorica pentru a incalzi un litru de apa trebuie sa consumi mult gaz se invirte contoru realizezi multi mc etc

 21. …TOŢI SUNTEM PĂGUBIŢI DE ACEST SISTEM TICĂLOŞIT ŞI DE ACEŞTI GUVERNANŢI DIRIJAŢI DE LA BRUXELES SUB PRETEXTUL DEMOCRAIEI, A STATULUI DE DREPT ŞI A PRIVATIZĂRILOR PRIN CARE CHIPURILE NU SE FURĂ!!! DACĂ NU SE AUTOSESISEAZĂ SAU SESIZEAZĂ AVOCATUL POPORULUI ŞI PROTECŢIA CONSUMATORULUI, ATUNCI TREBUIE CA SĂ INTERVINĂ DOMNUL AVOCAT GHEORGHE PIPEREA CARE A OBŢINUT MULTE REZULTATE FAVORABILE PENTRU POPULAŢIE APĂRÂNDU-LE INTERESELE LA CURTEA EUROPEANĂ ADREPTURILOR OMULUI. TOŢI PĂGUBIŢI TREBUIE SĂ-L ACCEPTE ŞI SĂ BENEFICIEZE DE 50% DIN CÂŞTIGURILE PLUS DOBÂNZILE OBŢIMUTE ASTFEL CA HOŢII SĂ-ŞI VÂNDĂ BUNURILE LOR ŞI SĂ FACĂ PUŞCĂRIE…

 22. Paidola Petru | 07/07/2016 at 12:13 | Reply

  Sa ne dea banii hoții ăștia. ..

 23. Dobre alice | 07/07/2016 at 13:36 | Reply

  Am primit la factura -o,o8 bani reducere

 24. boldorea vasile | 11/08/2016 at 18:59 | Reply

  si eu vreau bani inapoi ca au unflat artificial faturile si as vrea sa sa stiu dece cer sa platesti si contracte de garantie cind iti taie gazul si il pui inapoi?

 25. holban valentin | 25/10/2016 at 18:05 | Reply

  Se fură,ne fura si nimeni nu ne apără….ce e de făcut?sa fim uniti ,să facem o comisie de specialiști și avocați și să-i dăm în judecată?

 26. Andrei Elena | 28/12/2016 at 19:47 | Reply

  da, aceste furturi sa dispara impreuna cu cei care le-au efectuat!

 27. Va pasa? | 18/02/2017 at 10:12 | Reply

  De urmarit de către jurnaliști si de organele abilitate de ce are Transgaz manager privat ( ce a fost impus )manager ce ia miliarde bonus din banii angajatilor si oamenilor ,desi instituția a inregistrat pierderi. E un jaf cumplit in tara asta! Si concret,in afară de furt si vorbărie….

 28. crisafulli | 18/02/2017 at 22:30 | Reply

  Vrem banii inapoi , jaful de la facturile de gaz si current 🙁 🙁 🙁

 29. Benoni Cucoranu | 16/03/2017 at 19:16 | Reply

  Am fost furati si la curent,s-au facut valuri la vremea respectiva si nimic ….tot asa va fi si la gaz.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*